Aussieringens

Senaste inläggen

Av Carina Losenborg - 22 oktober 2011 12:11

Jaha då har jag anmält Bus till en tävling i november i lk 2 :) Tänkte vi skulle ta klass 2 oxå i år så vi kan rikta in oss på 3:an till våren :) Man måste ha ambitioner eller?? ;)

Så nu blir det att träna rutan och inkallning till förbannelse fram till den 20:e nov :)


Iaf så vill jag passa på att säga grattis till Maria och Bayleys som har fått sina provsvar på HD röntgen och de fick en A och en B höft.

Stort grattis!!


Idag är annars en vilodag, funderade en stund på att åka upp till Huskvarna HK KM men jag struntade i det, Bus löper ju och jag hade egentligen ingen större lust när jag såg att det regnade ute, jag känner mig trött och slö efter veckan som varit, det ska bli skönt att bara at det lugnt och baka lite :)

Nu fattas bara glöggen men det finns ingen att få tag på här än :(


ANNONS
Av Carina Losenborg - 21 oktober 2011 09:30

Nu har jag räknat och det är så att Bus löper med 6 månader mellan sina löp. Så nästa löp blir ca 20 April och det betyder att valparna komerm vara leveransklara i augusti.  Om det är någon som känner att ni inte vill stå kvar på valplistar pga detta så skriva gärna det till mig så jag vet :)ANNONS
Av Carina Losenborg - 21 oktober 2011 09:07

MIna hundar har haft en tråkig vecka, då har fått sina promenader även om de inte riktigt uppskattar att jag är vaken så tidigt på morgonen, de ser lite förbryllade ut när jag kommer upp vid 6 men man möts alltid av glada och possitiva hundar som är redo för vad dagen har att erbjuda.


Igår märkte jag dock att Bus har börjat löpa! Jag har ju gått o väntat på det så det var på tiden och nu ska jag ta och räkna ut hur långt det var mellan löpen så att jag kan ge er en prel. tidpunkt för nästa löp.

Dock var det ganska dum timing på detta löp då hon är anmäld och ska tävla appellen på lördag så det får vi skjuta på :( Men det är bara 3 veckor med löp och sedan kan jag tävla henne igen.


Idag ska jag åka och fråga hur det går med min bil. Jag lämnade ju int den på mekonomen i Mullsjö och har sedan dess inte hört ett pip, lite dåligt tycker jag allt det är att de inte hört av sig på en hel vecka, de kan iaf inte skylla på att de har tappat bort mitt telenr för det står ju på bilen :) :)


Sedan ska jag åka hem och bara ta det lugnt. Jag har ett par kunder som jag ev ombokar pga nacken som stökar med mig, den gillar inte att jobba som jag har gjort denna veckan så den gör ont. Jag skulle behöva ta det lite lugnt och vila den men det blir inte så mycket vila när det finns så mycket att göra.


I helgen blir det iaf träning med hundarna :)Av Carina Losenborg - 17 oktober 2011 18:05

Igår var jag o tränade med Elenor och Cinna :) Det var enormt givande och mycket kul att få höra och se hur andra tränar. Jag fick enormt mycket bra tips och råd så nu är jag taggad till tusen.

Idag har jag oxå tränat rapport med båda hundarna, Bus är lite osäker på skicken om man kommer ut på för långt avstånd, då springer hon ut och sedan stannar hon och tittar på mig, sedan kommer hon tillbaka. Så vi har fått minska avståndet med henne och jobba på att stärka hennes självförtroende för att våga springa iväg och lämna mig.

Bimbo hon springer utan problem, även om det är störningar eller vad som än händer så springer hon, vi har testat på långa sträckor och på korta, med lång vila och med kort och hon springer så henne är jag inte det minsat orolig för :) Men med Bus behöver jag komma på något som taggar upp henne så att hon får större dragning. Ska be barnen träna lite med mig varje kväll nu så får vi se om hon kanske kan tagga upp lite till.


Danna veckan ska jag annars jobba ute i Mullsjö på folkhögskolan, jag jobbar ju där 4 veckor om året som datalärare för dövblinda. Dock så kom jag inte så långt idag, jag skulle köra om en lastbil och växlar ner och då hackar bilen till och motorlampan tänds. Var bara att stanna och stänga av bilen. Ringde Björn och talade om i mild panik att bilen inte fungerar, som en räddande ängel så kom han o hjälpte mig. Vi fick bogsera bilen till Mullsjö och lämnade den där på verkstaden så ska de kolla vad som är fel med den. Inget för allvarligt kan man ju hoppas men man vet ju aldrig.. Suck alltid är det något som händer!


Iaf har jag nu ikväll tränat lite snabba lägganden med hundarna. Med bus har jag tränat sitt och ligg men med fart och bimbo har fått träna ställanden och att lägga sig korrekt från stå. Det gick kanonbra!


Annars blir denna veckan dålig på träning eftersom jag jobbar från 8-5 varje dag i mullsjö så är det svårt att komma ifrån.  Men lite ska vi nog hinna med! :)

Av Carina Losenborg - 13 oktober 2011 19:43

Nu har jag haft en dag i träningens tecken!


Först åkte vi och tränade rapport, det var sjukt jobbigt idag både för hundarna och mig. Jag och Lena hade bestämt att vi skulle mäta ut och köra 500 meters skick. Eftersom det är älgjakt så fick vi vara på ett fält med 50 cm högt gräs. Vet ni hur jobbigt det är att gå i så högt gräs med 2 hundar och en sådan där som man mäter sträckan med.. Sjukt tungt och jobbigt.

Iaf så är jag ganska nöjd med vissa saker och vissa saker gick jättedåligt. Bus var ofokucerad och ville inte springa iväg. Iaf så gick det bra till slut och de var duktiga men de blev rejält trötta.

Då gick vi till den närliggande fotbollsplanen och tränade lydnad.

Bimbo:
Framförgåendet: gick kanonbra idag, men alltid bättre på ena sträckan än den andra.

Rutan: ville hon inte alls idag.

Budföring: gick kanon!


Bus: Framförgående: gick jättebra idag, hon förstod och gick ut jättebra på båda sträckorna.

Rutan: där kämpar vi vidare. Hon kan den inte än!

Budföring: Gick jättebra, ville testa om hon gjorde den till en främmande människa så hon fick gå till Ove och det gick kanon!


Nöjd med dem! Sedan åkte vi hem och jobbade lite sedan åkte vi ut till Habo där vi hade anmält Bus till deras träningstävling.


Nu är jag hemkommen och är sjukt nöjd med Bus hon fick:

Platsen : 10

Fritt följ: 9,5 ( fick enormt mycket beröm för den!! Roligt!)

Läggande under gång: 8,5 (lite segt)

Rutan: 0 gjorde hon inte

Inkallande med ställande: 0 hon stannade inte

Apportering: 8 för hon leker med den när hon tar den.

hoppet: 10 :)

fjärren: 9 sista läggandet var hon lite tveksam i..

helhet: 9


är så nöjd med henne hon gjorde det hon skulle och det hon 0:ande på det är det hon inte kan..Att få 9,5 på foten och domaren sa att hon är en kanonhund med underbar fot!! Det gör mig sååå glad!!


Å en sak till!! I Habo ligger ju klubben precis vid skjutbanan, de sköt mycket i kväll och ofta och under hela platsen så sköt de! Men min duktiga hund ligger helt stilla, bryr sig inte alls och reagerar inte det minsta!! Hon är verkligen helt skottfast! Sååå skönt!

Av Carina Losenborg - 11 oktober 2011 17:03

I morse så fann vi en spindel i ett oöppnat mjölkpaket, snacka om äckligt det som är ännu värre, var att jag vet tvungen att leta reda på den döda spindeln i soporna för Arla vill att vi skickar den till dem på analys?? Ska de fastställa var den kom ifrån eller om den drunknade eller om det var död när det föll i mjölken?? Ja man kan undra.


Idag har jag annars besiktigat min bil.Den fick som vanligt några 2:or så bara att beställa tid för att få det fixat men denna gånga var det iaf inget större fel på den.


Jag har oxå hunnit med att äta lunch med Anna, Micke och Martin! Kul att se dem igen och få kramas lite med Anna är alltid lika trevligt.


Annars har dagen mest bestått i jobb, jag har haft 7 kunder och fler blir det :) Skönt att man inte är sysslolös iaf :)


Hundarna då?? Jo de har fått vara ute och gått men idag är det bentuggardag! Alltså en dag när jag inte har så mycket tid med dem men de får hur måga ben de vill ;) Men imorgon blir det träning igen så det är inte så synd om dem :)


Nähä nu är rasten slut och det är dax att börja jobba igen.

Av Carina Losenborg - 10 oktober 2011 08:45

Nu på morgonen tog jag en promenad med hundarna efter det att jag lämnat Tuva i skolan. I em ska hon och jag åka in och röntga hennes finger. Vi får hoppas det ser ok ut.
Iaf så satte jag mig vid datorn när jag kom hem och gick in på SKK:s sida för att se om Bus resultat hade kommit in och de hade de!!!!


Bus hade B på båda höfterna?? Jag såg bilderna o jag hade sagt A men jajaj det är inte jag som mäter.. iaf så är det bra höfter och jag vet ju hur fint de låg så jag är supernöjd med henne. I helgen har hon oxå visat vilken kanonhund hon är!


Så nu blir det till att leta hane :)

Av Carina Losenborg - 9 oktober 2011 19:55

Idag så har jag tränat med hundarna, Jag och Ulrika åkte till Habo för att träna men där var det en massa folk på klubben så vi åkte till JBK istället.

Då var det pågående MH så vi passade på att lägga våra hundar plats för att invänta skotten. Det blev en lång plats, ca 15 minuter men tillslut kom det 4 skott, Bus reagerade inte alls låg bara stilla kvar. Bimbo är konstig för hon satte sig men lade sig igen när jag sa till henne, flyttade inte på sig eller något men hon blir störd. Dock berörs hon inte utan efter de 4 skotten så tog jag henne för att kolla om hon hade tyckt det var otäckt, så jag tog en leksak o 2 sekunder efter det var leken i full gång, så nej ingen av hundarna är skotträdda och det är såååå skönt! (visste jag iof innan men aldrig kört skott på en plats)


Sedan tog vi och gick ner på planen.

Men Bus körde jag:

Framförgående - körde bara ett par vändor med henne men det gick riktigt bra. Hon börjar förstå nu att man ska gå ut för det kan finnas något gott längre fram :)
Rutan - gick riktigt bra men hon behöver fortfarande targeten för att springa dit men det gjorde hon kanon.
Fot- gick riktigt bra

Apporten - här tjuvar hon gärna och leker med apporten men tillslut så gjorde hon en fin o då slutade vi.


Bimbo:

Framförgåendet- gick kanonbra åt ett håll men det andra är svårare. Vi får träna vidare

Rutan: här blev jag riktigt trött på henne, hon gör det så bra ena gången o nästa gång man skickar henne så springer hon fram och precis innan rutan så vänder hon och kommer tillbaka. Jag blir tokig. Jag blev tillslut arg, jag vet att man inte ska bli det men det blev jag iaf, och tog tag i henne och sa till henne att skärpa sig, efter det kunde hon rutan. Suck.. man brukar säga att hundar inte gör saker för att djävlas men i hennes fall undrar jag ibland.

Apporten: hon vill gärna springa ut och leka o sedan ta den, så vi gjorde ett par skicka tills hon kom med den fint.

Hopp med metallapport: Hon hoppar ut fint och när hon tar apporten måste man givetvis leka med den.. suck, gjorde det ett par gånger sedan kom jag på en ide..


Jag tog ut en 2 kilos tung apport och satte henne, gick ut o lade apporten och skickade henne, dröm om hennes förvåning när hon inte kunde leka med apporten. Hon tog den då och kom med den!!!!! Min duktiga hund!!!

Testade ett par gånger och så mycket bättre det gick med den tunga. Var oxå tvungen att testa 4 kilos apporten och även den tog hon och kom med dock tappade hon den precis vid ingången man jag är sååå nöjd med henne!


Testade då Bus för att se om hon tog apporten på 2 kg och det gjorde hon, även hon förvånad att man inte kan leka med den men vilka duktiga hundar jag har!


Sedan tog vi o packade ihop och gav oss bort för att köra lite agility. Ulrika körde båda Bus och Bimbo lite och sedan körde jag dem, de har blivit riktigt duktiga på slalom för det har jag ju tränat och de drar bra framåt båda 2.


Jag är sjukt nöjd med dagens träning om dock lite förbryllad över Bimbo, orkar inte riktigt med att hon strular på rutan när jag vet att hon kan den, känns inge bra att behöva bli arg på henne men ibland är de det enda som hjälper. Hon skärper till sig och fokucerar om man man har sagt till henne. Borde finnas ett bättre sätt dock men jag har inte kommit på vad.


Imorgon ska jag försöka åka och träna på egenträningen på kvällen men tyvärr brukar det alltid komma något i vägen, jag måste ev åka in och röntga Tuvas finger oxå imorgon om det inte har blivit bättre under natten, det är fortfarande svullet och blått och hon har regält ont i det. Vill dubbelkolla så det bara är en stukning och inte av. jag ska givetvis jobba imorgon oxå o huset skulle behöva städas av. Så imorgon blir en dag men mycket att göra :)Presentation

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Om Bus nu är dräktig hur många valpar kommer hon då att få??
 1-2 st
 2-3 st
 3-4 st
 4-5 st
 5-6 st
 6-7 st
 7-8 st
 8-9 st
 9-10 st
 fler än 10

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Aussieringens med Blogkeen
Följ Aussieringens med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se